Projektni teden: SPOZNAVAM MOJE MESTO

Kako lepo in zanimivo je naše mesto vemo učenci 5. stopnje, saj že kar nekaj let iščemo in spoznavamo zanimivosti mesta.
Letos smo izkoristili september, mesec mobilnosti, in se na svoja raziskovanja popeljali z mestnim avtobusom.
Obiskali smo tovarno ADIENT, kjer izdelujejo stekleno volno za različne izolacije.
Spoznali smo zahtevno, nevarno, a humano delo gasilcev, si ogledali gasilsko postajo in vsa vozila z različno opremo. Izvedeli smo, da moramo biti ljudje bolj pazljivi in sami skrbeti za svojo varnost.
Koliko umazane vode se zbere v čistilni napravi v Ločni in kako se očisti preden se izlije v našo lepo Krko, smo spoznavali ob našem obisku. Zamislili smo se ob spoznanju, da čiste vode lahko hitro zmanjka, če ne bomo varčno ravnali z njo.
Obiskali smo kmetijo Kastelic v Žabji vasi, si ogledali živali in jih hranili. Spoznali smo vsakdanje delo na kmetiji in poskusili domače izdelke, ki jih pripravljajo.
Ogledali smo si vidne, slušne, tipne in miselne eksperimente na prireditvi Hiša eksperimentov v mestu.
Na razstavi v muzeju smo videli, kako spreten je bil kleparski mojster s svojimi vajenci pri ročni izdelavi različnih izdelkov. Njihovi izdelki so uporabni še danes.
Na Šolskem centru smo poskušali svoje spretnosti pri poskusih iz naravoslovja. Spoznavali smo, kako je nevarna elektrika, kako hitro se lahko opečemo, kako zanimivi so poskusi z baloni in vodo…
Spoznavali smo veščine skavtov stega Gorjanski medvedi. Navdušili smo se nad njihovimi tabori, ki jih preživijo v naravi. Sami smo se preizkusili v orientaciji po šoli.
Kako spretni smo, so pokazali naši izdelki, ki smo jih naredili na delavnicah v šoli.

Še en projektni teden je srečno minil. Spoznali smo veliko novega. Pokukali smo v nam neznani svet, a vendar svet, ki nas obdaja. Bilo nam je zanimivo in lepo.
Hvala vsem, ki nas podpirate v naših poskusih na poti k čim večji samostojnosti.

Vodja projekta
Marjeta Rožič

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.