ŠPORT ZA VSAKOGAR – PREDSTAVITEV

Logodknmsport

   V letošnjem šolskem letu smo se na posebnem programu vzgoje in izobraževanja odločili, da izpeljemo projekt z naslovom Šport za vsakogar. Na posamezne stopnje tega programa so učenci razvrščeni po letih šolanja in starosti, kar je privedlo do vedno večje heterogenosti skupin.

   Med učenci, vključenimi v določeno stopnjo izobraževalnega programa, je vedno bolj opaziti velike razlike med njimi na vseh področjih. Tako učitelji že nekaj let ugotavljamo, da se učenci znotraj posamezne skupine med seboj močno razlikujejo tudi po gibalnih sposobnostih. Prav tako smo prišli do sklepa, da se nekateri učenci premalo gibljejo na prostem, bodisi zaradi posebnosti svojega zdravstvenega stanja bodisi zaradi nespodbudnega domačega okolja. Hkrati pa opažamo tudi to, da se naši učenci zelo radi srečujejo in družijo tudi z učenci iz drugih skupin. To nas je pripeljalo do zamisli, da bi bilo dobro, če bi eno uro športne vzgoje na teden organizirali tako, da bi učencem dali možnost, da na eni strani optimalno izkoristijo svoj gibalni potencial, na drugi pa uživajo v druženju z učenci drugih skupin. Namen tega projekta je torej spodbujanje gibanja na prostem, optimalni razvoj gibalnih sposobnosti posameznika ter druženje z vrstniki izven lastne skupine.

   Projekt bomo izvajali enkrat tedensko pri urah športne vzgoje. Te ure bodo namenjene razvoju gibalnih sposobnostih na naslednjih področjih: naravne oblike gibanja (hoja, stoja, skoki, plezanje…), športni program (košarka, odbojka, badminton…), elementarne igre (tekmovalne in druge gibalne igre…), učenju različnih spretnosti (vožnja s kolesom, skirojem, smučanje…), plesa, gibanju v naravi v vseh letnih časih (zimske igre na snegu, zimski pohodi…).

  Pri teh urah bodo učenci razdeljeni v 3 do 5 skupin glede na svoje gibalne sposobnosti. Glede na to bo prilagojena vrsta dejavnosti ter izvajanje le-te.

 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.