EKO ŠOLA- PRIDELAVA IN PRIPRAVA ZDRAVE HRANE – PREDSTAVITEV

Vodja projekta: Ksenija Pejanovič

 

   eko šolaZdravje je zelo pomembna dobrina za katerega moramo skrbeti sami. Zato je pomembno, da otroke že od malih nog naučimo, kaj lahko naredijo sami.

   Projekt bomo izvajal pri  krožku JEJMO BIO VSI in razredniki z vsemi učenci ter pri tehnični vzgoji ter z učenci PPVIZ pri delovni vzgoji.

   Namen in cilji:

  •  navajanje in uživanje čim bolj nepredelane hrane
  •  navajanje na lastno pridelavo hrane
  •  pridobiti spretnosti pri pripravi hrane (lupljenje, rezanje….)
  •  izboljšati kakovost človeškega življenja
  •  ohranjanje vitalnosti in pestrosti Zemlje
  •  ohranjanje domačih semen
  •  sortiranje odpadkov
  •  delitev nasvetov
  •  spremljanje dogajanja v naravi
  •  postavitev šolske visoke grede
  •  sejanje in sajenje v visoko gredo
  •  skrb za visoko gredo

   Z učenci bomo spoznavali, preizkušali in pripravljali zdravo hrano. Zdravo hrano se bomo trudili sami pridelati. Še naprej bomo skrbeli  za ločevanje odpadkov. Urejali bomo visoko gredo. Pospravljali bomo okolico šole.

  Sklop: Zdrava hrana

  • obdelava vrta in pridelava lastne hrane
  • priprava preproste zdrave hrane
  • ohranjanje semen

   Sklop: Odpadki

  • povečanje ozaveščenosti učencev in njihovih staršev ter vseh zaposlenih o pomenu ustreznega in odgovornega ravnanja z odpadki (zbirali bomo odpadni papir, plastenke, odpadne baterije in  kartuše).
(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.