Trgatev

800×600

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Navadna tabela”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}

Učenci od 5. do 9. razreda in učenci posebnega programa IV. in V. stopnje OŠ Dragotina Ketteja z učitelji in spremljevalci smo se v četrtek 25. septembra udeležili trgatve. Že tradicionalno nas tja povabijo naši dolgoletni prijatelji in pokrovitelji naše šole iz KRKE d.o.o. iz Novega mesta.

Zadnjih nekaj let trgatev poteka na domačiji Cvelbar v Gorenji vasi pri Šmarjeti. V Gorenjo vas nas je pripeljal avtobus. Na domačiji pri Cvelbarjevih smo se preobuli in peš odšli do vinograda. Letos nam sonce ni pomagalo k dobremu vzdušju, saj se je sramežljivo skrivalo za oblaki. Toda to ni motilo naše delovne vneme. Priskrbeli smo si škarje in se razporedili po vrstah. Trte so bile obložene z sladkim črnim grozdjem, ki pa je bilo letos manj zdravo. Kljub temu ja kakšna jagoda pristala v naših želodčkih. Pridno smo obirali grozdje in zaboji so se hitro polnili. Med trganjem smo se pogovarjali, smejali in se imeli zelo lepo. Hitro je mineval čas in kar naenkrat smo bili že čisto pri vrhu. Ko smo končali z delom, so nas poklicali k malici. Še sladico smo dobili. Brž smo pojedli, saj smo bili že lačni.

Z izdelkom naših učencev smo se zahvalili gospe Cvelbar  in se z avtobusom, sicer malce utrujeni, vendar polni lepih vtisov vrnili nazaj v šolo.


{phocagallery view=category|categoryid=327|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.