Delavnica v obnavljanu starih koles

V ponedeljek 22.septembra smo se v okviru Evropskega tedna mobilnosti udeležili delavnice v obnavljanju starih koles. Anže Vrbinc in David Šega iz 6.b razreda ter Nejc Ivnik iz 9.razreda so zastopali našo šolo.

Najprej smo izbrali staro kolo med kolesi, ki so bila tam razstavljena. In glej ga zlomka, že tukaj smo naredili prvo napako. Kolo je bilo res super frajersko, ampak bilo je tako zelo umazano, da smo polovico časa porabili za čiščenje. Toda po drugi strani smo imeli pa srečo, saj smo v strokovno pomoč dobili izkušenega kolesarja Jožeta Smoleta. Pod njegovim vodstvom smo zamenjali jekleni žici za obe zavori, zavorne ploščice, sedež, namestili smo prvo in zadnjo luč, odsevnike v kolesa in zvonec. Na koncu smo še zamenjali ročke na krmilu. Preverili smo delovanje zavor. Vse je bilo tako kot mora biti. Pravi mojstri. David se je zapeljal na prvo testno vožnjo. Ko se je vrnil, so fantje staknili glave in sklenili, da bodo kolo še prebarvali.To je bila šele “uživancija”. Z barvnimi sprayi so kolo prebarvali. Vsak je pokazal svojo umetniško žilico. Skombinirali so barve in David je na koncu dodal še podpis DK NM. Za vse, ki ne veste, kaj to pomeni, še prevod  Dragotina Ketteja Novo mesto.

Medtem, ko smo čakali na razglasitev rezultatov strokovne komisije, smo še malo pomalicali. Vmes je začelo rahlo deževati, vendar nas to ni motilo. In na koncu še razglasitev: Anže, David in Nejc so med sedmimi osnovnošolskimi ekipami dosegli drugo mesto. Bravo fantje.

Vsa ta obnovljena kolesa bodo podarili Društvu za razvijanje prostovoljnega dela, ki jih bo razdelilo tistim, ki jih potrebujejo in si jih ne morejo privoščiti.

Alenka Slak

{phocagallery view=category|categoryid=326|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.