Gledališka igra Pazi, Pika!

V sredo, 12. 2. , so imeli učenci višjih razredov ter IV. in V. stopnje PPVIZ kulturni dan. V Ljubljani so si v Lutkovnem gledališču ogledali predstavo »Pazi, Pika!«, ki je nastala po motivih gledališke igre Dese Muck. V šoli smo se najprej pogovorili o primernem obnašanju v kulturnih ustanovah, učiteljice pa smo jim tudi predstavile vsebino gledališkega dela.

Kljub temu, da smo imeli kulturni dan, je bila pot v Ljubljano obarvana zelo športno. Naša Tina Maze je na olimpijskih igrah nastopila v smuku in močno smo stiskali pesti. Ko je osvojila zlato kolajno, smo tako vriskali in vpili, da se nas je šofer kar malo ustrašil 🙂

Ko smo prispeli v Lutkovno gledališče, smo najprej pomalicali – saj veste, s praznimi želodčki težko spremljaš dogajanje na odru, pa naj bo še tako zanimivo. Nato smo poiskali Šentjakobski oder in komaj dočakali, da so se ugasnile luči.

Torej, ta Pika res ni bila kar tako –  pomagala je Primožu in Polonci, premagala Kobro in se spoprijateljila s Petrom Klepcem. Nekaj težav je imela pri štetju in slovnici, ampak s prijaznostjo in navihanostjo je vse premagala. Nasmejali smo se njenim dogodivščinam in vragolijam.

Po koncu predstave pa na avtobus in domov. Na poti smo se pogovarjali, kaj nam je bilo najbolj všeč – Ko je Pika Kobri slekla hlače, ko je Primož padel z odra, ko je dal Kobra poljubček Polonci…

Vsega vam ne smemo povedati, vam pa lahko zaupamo, da nas je predstava navdušila.

Hvala pokroviteljskemu odboru Krka d.d., ki nam je omogočil nakup vstopnic in prevoz v Ljubljano.

 

{phocagallery view=category|categoryid=270|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.