Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

 

Na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto smo obeležili  8. februar – slovenski kulturni praznik – s prireditvijo, ki je potekala v treh delih.

V prvem delu smo počastili življenje in delo našega največjega pesnika dr. Franceta Prešerna.  Že na začetku nas je presenetil sam »dr. France Prešeren«, ki ga je zelo dobro poosebil g. Luka Bregar. Z voditeljico sta izmenjala nekaj besed o pesnikovem življenju. Nato pa je beseda stekla tudi o pesnikovem delu, ki so ga predstavili učenci in učitelji naše šole z recitacijami in uglasbenimi predstavitvami pesmi. Nekaj od teh pesmi je uglasbila naša učiteljica Darinka Pirc.

Na naši šoli se dogaja veliko zanimivega na kulturnem področju. Zato smo sklenili, da bomo na tej proslavi prvič podelili nagrade za prispevanje h kulturnemu razvoju šole. Ker se naša šola imenuje po pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju, smo podelili Kettejeve nagrade. Nagrajenci so bili štirje: učenca Nejc Goršin Fabjan in Kristjan Može, učiteljici Nuša Korče in Marjeta Rožič.

V tretjem delu prireditve so vnovič nastopili novi in stari talenti naše šole. Občinstvu in žiriji so se predstavili s pesmijo, plesom, skečem in igranjem na inštrumente. Vsi, tudi nastopajoči, so uživali ob predstavitvi njihovih sposobnosti in spretnosti.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim, mentorjem, žiriji ter g. Luki Bregarju, da so uresničili današnjo prireditev.

                                                                     Zapisala Laura Zrilič

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=189396

http://www.lokalno.si/2014/02/08/110421/zgodba/Talenti_nekoc_in_danes/

{phocagallery view=category|categoryid=269|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.