NOČ KNJIGE 2024

Založba Sanje vsako leto ob Svetovnem dnevu knjige, 23. aprilu, pripravi dejavnosti, ki jih poimenuje Noč knjige. Dogodki, povezani z branjem in knjigami, se vrstijo v aprilu in maju, eden pomembnejših je bil 20. aprila knjižni Sejem na zraku v parku Zvezda v Ljubljani.

Tudi naša šola se je v sodelovanju z Amnesty International Slovenija pridružila bralnemu prazniku. Sodelovali so učenci pravljičnega krožka in projektnega tedna Krea(k)tivne urice. Brali smo knjigo Ferija Lainščka Na dvorišču ni ograje, ki je nastala po glasbeni predstavi Romane Kranjčan. Zgodba govori o dveh sosedih na vasi, oba imata veliko živali, vendar se po značaju in odnosu do njih močno razlikujeta. Romana ima živali spuščene, Ferdo pa zaprte v ogradah. Najprej sta ves čas v sporu, postopno pa se bolje spoznata, si pomagata in postaneta dobra soseda.

Z učenci smo po branju ob ilustracijah obnovili zgodbo, se pogovarjali o svobodi in sprejemanju različnosti, poslušali pesmi, oponašali živali ter ilustrirali zgodbo.

Lepo nam je bilo v skupnem druženju, hvala AI Slovenije za podarjeno knjigo in vse aktivnosti, ki jih izvajajo za boljši svet.

  

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Nerazvrščeno, Noč knjige. Zaznamek za trajno povezavo.