16. DRŽAVNO LIKOVNO SREČANJE

V četrtek, 11. 4. 2024, smo na OŠ Dragotina Ketteja organizirali 16. državno likovno srečanje šol s prilagojenim programom. Likovnega srečanja se je udeležilo 13 šol, na srečanju pa je ustvarjalo skoraj 40 učencev.

Na likovnem srečanju so učenci upodabljali tihožitja, ustvarjali so v likovni tehniki pastel. Pastele so umetniki uporabljali že od renesanse, precejšnjo popularnost pa so pridobili v 18. stoletju, ko so številni ugledni umetniki pastel postavili za svoj primarni medij. Ob tej priložnosti seveda nismo pozabili omeniti mojstra likovnega ustvarjanja v tehniki pastel, novomeškega slikarja in grafika Božidarja Jakca,

Častna gosta likovnega srečanja sta bila podžupan Mestne občine Novo mesto Urban Kramar ter slikar in grafik Janko Orač. Gospod podžupan je v nagovoru izpostavil izredni pomen tovrstnih srečanj in izkazal navdušenje nad nastalimi likovnimi deli, temu mnenju pa se je pridružil tudi gospod Janko Orač, ki je prevzel vlogo žiranta in izmed nastalih likovnih del izbral pet izstopajočih, katerih avtorji so prejeli posebna priznanja.

Državno likovno srečanje smo zaključili z nastopom šolske gledališke skupine in predstavo »Šivilja in škarjice« ter s podelitvijo priznanj vsem udeležencem srečanja in razglasitvijo prejemnikov priznanj za posebne dosežke.

Iskrena hvala častnima gostoma za obisk, slikarju in grafiku Janku Oraču za opravljeno vlogo žiranta ter udeležencem in mentorjem za veliko ustvarjalnosti ter umetniškega navdiha. Likovno srečanje šol s prilagojenim programom smo uspešno zaključili, se pa že veselimo novih izzivov v naslednjem letu.

Prispevek na Lokalno.si

Oglejte si še prispevek na  .

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se, Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.