58. SREČANJE NAJMLAJŠIH FILMSKIH IN VIDEO USTVARJALCEV SLOVENIJE 2023

    V četrtek, 9. 11. 2023, je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekalo 58. srečanje najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije 2023. Naš učenec David je na njem sodeloval z animiranim filmom Osminke Potepinke, pod mentorstvom učiteljice Darinke Pirc. Uvrstil se je med 22 filmov, ki so bili na srečanju tudi predstavljeni. Naša šola je tako prejela zlato plaketo za uvrstitev. 

V sklopu srečanja so potekale tudi različne filmske in animacijske delavnice za učence vseh šol. David se je udeležil animacijske delavnice, kjer je zelo uspešno in samostojno delal s posebno aplikacijo, s katero ustvarjaš animacije. Učenci 6. razreda, Dominic, Amar in Artan so se udeležili filmske delavnice, kjer so se učili, kako se lahko s pomočjo telefona posname film. Učiteljici Andreja in Jasna pa sta skupaj z mentorji iz cele Slovenije obiskali okroglo mizo, ki jo je vodila znana režiserka in vsestranska umetnica Kaya Tokuhisa. 

Filmsko ustvarjanje je zagotovo navdihujoče in po tokratni izkušnji na srečanju smo si obljubili, da bo zagotovo še naprej del naše šole in ustvarjanja na njej.

DAVIDOVA ANIMACIJA 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.