EVROPSKI ŠOLSKI ŠPORTNI DAN

V petek, 29. 9. 2023, smo na Osnovni šoli Dragotina Ketteja Novo mesto obeležili evropski šolski športni dan. Vsi učenci šole, učitelji in ostali zaposleni, pa tudi nekaj staršev, bratcev in sestric ter babic in dedkov se je zbralo pred šolo, kjer smo najprej dogodek ovekovečili s skupinsko fotografijo, nato pa predstavili namen, zaradi katerega smo se zbrali. Predstavili smo mednarodni projekt »evropski šolski športni dan«, nato pa se počasi podali na kar 8-kilometrski pohod po Kettejevi učni poti.

Učenci prve triade nižjega izobrazbenega standarda (NIS-a) in prve tri stopnje posebnega programa (PPVI) so se odpravili na nekoliko lažjo, krajšo pot, primerno njihovim zmožnostim. Med potjo so se ustavili v Kulturnem centru Janeza Trdine na delavnicah Hiše eksperimentov, kasneje pa so se nam pridružili.

Učenci druge in tretje triade NIS-a ter učenci četrte, pete in šeste stopnje PPVI pa so, skupaj z zunanjimi udeleženci, prehodili celotno Kettejevo učno pot. Med potjo so spoznavali pomembne naravne in kulturne spomenike, povezane z življenjem Dragotina Ketteja ter spoznali nove prijatelje. V enem delu pohoda nas je pot zanesla na šolsko igrišče OŠ Center Novo mesto, kjer smo se družili z učenci te šole. Najprej smo se skupaj ogreli, nato pa vsi navdušeni, nabiti s tekmovalnim duhom, odigrali igro »boj med dvema ognjema«.

Ko se je druženje zaključilo, smo nadaljevali pot in se pred Rotovžem srečali z učenci prve skupine. Vsi skupaj smo se v počasnem tempu odpravili nazaj proti šoli, saj je bila pot dokaj naporna.

Skozi gibanje so se učenci medsebojno družili, zabavali, spoznali nove prijatelje ter razvijali tako gibalne kot socialne veščine.

Kljub temu, da je z današnjo dejavnostjo ta projekt zaključen, ostaja pri nas gibanje vpeto v naš vsakdanji urnik. Z gibanjem ugotavljamo kdo smo, kje smo, se veselimo in se bolje počutimo.

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.