LOKOSTRELSTVO – 7. b/ 8. razred

Drugi dan so se učenci spoznali z lokostrelstvom. Tehniko rokovanja s športnim lokom jim je predstavil Bogdan Sopčić iz podzemeljskega Lokostrelskega društva Legende Kolpe. Preden so v roke prijeli prave loke, so vadili z enostavnimi šolskimi loki. Nekateri so imeli z njimi že izkušnje, večina pa je loke prvič držala v rokah. Tarče in loke so morali najprej sestaviti in vaditi pravilno držo rok.

Šele nato jim je gospod Sopčić razložil osnovne korake streljanja s športnim lokom, jim pomagal pri pravilni drži le-tega in merjenju na tarčo. Opozoril jih je, kako se postaviti na strelno črto, kako nastaviti puščice na tetivo, kako jo pravilno napeti ter na samo držo telesa.

Učenci so na koncu tekmovali še v streljanju na tarčo. Pred samim tekmovanjem jim je gospod Sopčić razložil sistem točkovanja na tarči. Tekmovanje je potekalo v dveh krogih, kjer je imel vsak na voljo 6 puščic. Na koncu dneva so učenci prejeli priznanja in praktične nagrade za prva tri mesta.

Lokostrelstvo je športna disciplina, ki je tudi pri naših učencih vzbudila pravi tekmovalni duh in je bila vsem zelo všeč.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.