UČENCI POSEBNEGA PROGRAMA SO USPEŠNO ZAKLJUČILI PRAKSO

Šolsko leto se je izteklo, prav tako tudi delo, ki so ga učenci posebnega programa opravljali v zunanjih institucijah.

URBAN IN MAJA V DOMU STAREJŠIH OBČANOV IN VRTNARIJI

Tudi Urban in Maja sta imela zelo delavne ponedeljke. Po malici sta začela z delom v Vrtnariji Gozdnega gospodarstva Novo mesto na Smrečnikovi ulici. Ker pri njih nikoli ne zmanjka dela, sta jima izmenično pomagali tudi ekipa deklet in ekipa fantov iz naše šole. Pridno so pulili plevel, iz lončkov praznili uvele rožice, prevažali in zlagali rastline, pometali… Ko sta končala z delom v vrtnariji, sta odšla še v Dom starejših občanov, kje je v času kosila in po njem Urban na klavir igral različne domače in zimzelene melodije, ki razveseljujejo stanovalce in obiskovalce doma. Maja pa mu je pri nekaterih pesmicah pomagala z igranjem na kahon. S stanovalci sta tudi poklepetata, oni pa so ju pohvalili in včasih tudi nagradili. Dom sta vedno zapuščala zadovoljna, z nasmehom na obrazu.

ANŽE V MIZARSKI DELAVNICI

Anže je okviru delovne vzgoje opravljal prakso pri svojem stricu, v mizarski delavnici Jerele. Dva dneva v tednu je pomagal pri brušenju, oblanju, robljenju in žaganju lesa. Sodeloval je tudi pri sestavljanju omar in nalaganju pohištva za montažo na tovornjak. Pospravljal je po delavnici in njeni okolici. Z delom in praktičnim znanjem, ki ga pridobil, je zelo zadovoljen.

ALENKA IN VERONIKA V DOMU STAREJŠIH OBČANOV

Dekleti sta letos nadaljevali z delom v DSO. Postali sta že veliko bolj samostojni. Vsak ponedeljek sta na negovalnem oddelku pomagali pri različnih opravilih. Brisali sta nočne omarice in servirne mize, zlagali brisačke in krpice. Pomagali sta tudi pri deljenju kosila in hranjenju varovancev, pospravljali sta krožnike in brisali mize. Radi delata s starejšimi in želita z delom, pri katerem sta uspešni, nadaljevati tudi v prihodnje. Ker se bo Veronika ob koncu šolskega leta od nas poslovila, bo že jeseni poskušala s svojo prakso na tem področju nadaljevati v DSO Trebnje.

 

(Skupno 134 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.