PROJEKTNI TEDEN 6.B: ZDRAVI ZMOREMO VSE – 3. DAN

Evo nas! Spet smo tu, naši zvesti sledilci, bralci.

Ta deževna sreda. Tako bi radi šli ven, pa smo morali prilagoditi naše dejavnosti prostorom v šoli. Ampak tudi slabo vreme nas ne more spraviti v slabo voljo.

Aha, sprašujete nas, kako je bilo danes? No, pa poglejmo!

Kot po navadi najprej zjutraj jutranje bujenje, umivanje, pospravljanje postelj in sob ter priprava na zajtrk. Na hodniku srečamo učiteljico, ki je spala z nami. Nekam utrujeno zgleda. “Ojoj, učiteljica, ti pa nisi danes nič spala?” jo sprašujemo. “Sem, sem, samo ponoči sem se selila od postelje do postelje pri puncah, ker so bile zelo nemirne!” Joj, te naše punce! Čez dan ne nehajo govoriti, ponoči pa je isto. Obup!

No, pa nadaljujmo z dnevom. Po zajtrku so sledile priprave na pouk in sam pouk v dopoldanskem času. Morali smo nekaj računati, pa spraševanje za oceno in kar nekaj. Upamo, da kmalu pride kosilo in zaslužen počitek po njem. Smo že kar malo utrujeni v teh treh dneh. Spočiti smo se ob 14.30 uri dobili v razredu. Učitelja sta nam predstavila potek današnjega popoldneva. Za nalogo smo dobili, da izdelamo ptičke iz kamenčkov, ki bodo stali na vejici in imeli lepo, barvito ozadje. Kaj! Tički iz kamenčkov. Pa ti so ja iz perja, učiteljiiii! No, se bomo vseeno potrudili, pa kar bo, pa bo! Tako smo pobarvali kamenčke z različnimi barvami, jim naredili oči in kljune, jih še malo olepšali, da bodo pravi pisančki. Nato smo očistili lesene palčke in narezali deske za podloge. Joj, kako hitro je minil čas. Pa ta naša učitelja! “Daj pobarvaj tako, daj vzemi to barvo, daj naredi oči, ne prevelike, ne premajhne, daj operi posodico in čopič, daj, daj,…!” Ampak, kljub njihovemu nenehnemu godrnjanju, naju vedno spravita v noro dobro voljo. Tako smo kaj hitro prispeli skoraj do večerje. Opla, ne še. Eni še v telovadnico, eni pa pripravljat večerjo. Na hitro smo se še znoreli, seveda, da bo naš učitelj imel zvečer mir, hi hi. Lepo smo pojedli večerjo, hot-dogeee (vroče pse,  v prevodu).

Sledila je, kot po navadi, še kratka analiza dneva, tuširanje, obvezna risanka, umirjanje, priprava na spanje in končno spanje! Uf, kako paše!

Joj, da ne pozabimo. Pod včerajšnji dan smo še dodali dva kratka filmčka. Le poglejte si ju!

Lahko noč dragi naši! Cmook

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.