DELO SVETOVALNE SLUŽBE

Tudi svetovalni delavki v tem času delata od doma, tako da nudita podporo in pomoč učiteljem, učencem in tudi staršem v njihovih novih vlogah. V prvem tednu, ko je steklo izobraževanje na daljavo, sta v sodelovanju z učitelji prišli v stik z večino staršev, s katerimi sta se dogovorili o načinih dostopanja do učnih gradiv (nova spletna stran, e-pošta, pošiljanje gradiv po pošti idr.), podajali navodila za učenje od doma ter spodbujali starše k sodelovanju z učitelji. Redno sodelujeta v komunikaciji z različnimi institucijami ter z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, ki nam v tem času pomaga pri tiskanju in distribuciji gradiv za učence, ki nimajo dostopa do interneta. Na novi spletni strani objavljata spodbudne besede in povezave do uporabnih nasvetov in številnih koristnih informacij o tem, kako se spoprijemati z novo nastalimi izzivi.

Po prvem tednu novega načina učenja je svetovalna služba izvedla tudi anketo za starše o zadovoljstvu z učenjem na daljavo. Rezultati so pokazali, da so v večini starši zadovoljni z novim načinom poučevanja svojih otrok, s količino dnevnih zahtev učiteljev ter oblikami komunikacije s strokovnimi delavci šole. Hkrati so pohvalili trud učiteljev in svojih otrok ter podali predloge za še boljše sodelovanje.

Ker se soočamo s situacijo, ki je za vse nas nova, zaskrbljujoča in negotova, je pomembno, da v takih trenutkih ohranimo povezanost, izrazimo svoje strahove in skupaj poiščemo rešitve. Šolska svetovalna služba je zato na voljo za vsa dodatna vprašanja, informacije in dileme. Preko telefona in elektronske pošte je dostopna za pomoč pri usmerjanju otrok s težavami pri učenju ter za reševanje morebitnih stisk, ki jih v tem času otroci in starši doživljajo.

Svetovalni delavki sta dosegljivi na:

– telefonski številki: 070 778 757 in

 

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.