NOVOLETNA PRIREDITEV NA OŠ DRAGOTINA KETTEJA

  V četrtek, 20. decembra, je tudi letos na naši šoli, tokrat v prenovljeni telovadnici, potekala novoletna prireditev z bazarjem, ki so se je udeležili številni gostje, predstavniki pokroviteljskih odborov Lions kluba Novo mesto in Krke d. d., predstavnici vokalne skupine Mezzo, starši naših učencev ter mnogi drugi povabljeni gostje.

Prvi del programa je bil posvečen prihajajočemu državnemu prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti. Nastopajoči so svoje misli in čustva do naše domovine izrazili s pesmijo in poezijo ter nas spomnili na nekaj zgodovinskih dejstev o nastanku naše države.

Drugi del programa pa je bil namenjen tistemu, česar se učenci še prav posebej veselijo: dedku Mrazu. Kakor je sam povedal, nas je tudi letos obiskal z velikim veseljem in polnim košem daril. Preden pa nam je dovolil pokukati v svoj koš, smo ga povabili k ogledu predstave, ki smo jo pripravili in v kateri so vsi nastopajoči pokazali, kaj vse znajo in zmorejo. Tako smo lahko spremljali čudovite nastope učencev, ki so pod vodstvom učiteljice Darinke Pirc peli, igrali na različne inštrumente in plesali. Nastope učencev so spremljali še Marko Feguš in učiteljski pevski zbor Kettice. Za vse povabljene so še enkrat uprizorili spevoigro Škrat Gorjanček in njegove prigode, ki nas je s svojo zgodbo vrnila v čas otroštva, nas nežno ogrnila v pravljični svet vil in škratov ter nas spomnila na to, da so mir, sreča, sočutje, prijateljstvo, ljubezen in enakost, tiste prave vrednote, na katere v današnjem času mnogokrat pozabimo. Celoten program je spretno vodila, zdaj lahko rečemo, že izkušena voditeljica, učiteljica Mateja Drobnič, ki je točke napovedovala z domiselnimi rimami.

In nato… Darila. Tudi letos jih je bilo veliko in prav vseh smo se od srca razveselili. Naša zvesta dobrotnica Tovarna zdravil Krka d. d. nam je darovala sredstva, s katerimi smo obogatili našo zbirko glasbenih inštrumentov z instrumentalnimi zvončki in kitaro ter telovadnico z novimi blazinami, loparji za badminton in dresi za športna tekmovanja. Prav tako zvest donator je tudi Lions klub, ki je letos prispeval sredstva za nakup novih mikrofonov, ki nam bodo v veliko pomoč, da bodo naša odrska dela še boljša. V letošnjem letu pa se od srca lahko zahvalimo tudi novi donatorici, vokalni skupini Mezzo, ki nam je podarila kovček z orffovimi malimi instrumenti.

Pa to še ni bilo vse. Učence je dedek Mraz obdaroval z novimi športnimi torbicami, v katerih so lahko našli družabno igro, mehurčke ter sladkarije. Dedku Mrazu je pri nakupu daril pomagal pokroviteljski odbor Krke d. d.

Vsem donatorjem se najlepše zahvaljujemo za podarjeno, saj ste nam s tem polepšali praznike ter omogočili še boljše ustvarjanje. Vsem želimo lepe praznike ter v novem letu veliko sreče, miru, zdravja in predvsem časa za tiste, ki jih imate najrajši.

Več o prireditvi lahko preberete na spletni strani: dolenjskanews.com

Zapisala: Adriana Perič

 

(Skupno 193 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.