OBISKALI SMO NOVOMEŠKO GIMNAZIJO

Učenci 4./5. st. PPVI z razredničarko Marjeto Rožič smo se v sredo, 17. oktobra, odpravili na srednjo šolo. Pa ne katerokoli – obiskali smo novomeško gimnazijo, eno najstarejših šol na Slovenskem, saj je bila ustanovila že daljnega leta 1746. Sprejela nas je Saša Lavrič, Živina mami, in nas spremljala ob ogledu veličastne stavbe. Obiskali smo tudi gimnazijsko knjižnico, kjer so nam dijaki zaigrali nekaj skladb in prebrali Cankarjevo knjigo Pehar suhih hrušk. Ker je Cankarjevo leto, smo se o našem pisatelju pogovarjali še s knjižničarko Albino Simonič.
Na Gimnaziji se ukvarjajo z mnogimi dejavnostmi in tako so nam dijaki 4. letnika predstavili lego robote, s katerimi so uspešno tekmovali na mednarodnem tekmovanju iz robotike v ZDA. Zanimivo pa je bilo tudi pri profesorici psihologije. Tam smo risali živali na interaktivno tablo.
Prijeten obisk smo zaključili ob pogostitvi in pogovoru z Živino mami. Lepo nam je bilo med dijaki, počutili smo se sprejeti in dobrodošli. Hvala vsem za tako topel sprejem.

 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.