OBISK SRAKE ŠPELE IN MEDVEDA POLDIJA

V petek, 13. 4. 2018, smo na šoli zaključili projekt Komunale Novo mesto “Reci (kliram) – naravi da” na prav poseben način.
K nam na obisk sta namreč prišla sraka Špela in medved Poldi, ki sta nastopila v predstavi gospe Maje Kokol. Vsi učenci smo se na predstavo pripravljali že nekaj časa, saj smo morali narediti gozdno sceno iz različnih odpadnih materialov. To delo nam je več kot uspelo, saj sta bila ob prihodu tako sraka Špela kot medved Poldi s sceno zelo zadovoljna. A da je bil dosežen cilj predstave, sta bila oba gosta pred samo predstavo malce nagajiva ter po “našem” gozdu potresla različne smeti. Vendar ne nalašč, verjemite! Namen tega je bil, da sta se med predstavo oba spomnila, kako zelo je pomembno ločevanje odpadkov in skrb za čisto naravo. Še posebno takrat, kadar želimo v gozdu najti zlato.

Zato ne pozabite: Skupaj poskrbimo za čisto naravo, ločujmo odpadke in vsak dan nas bo narava razveselila z zlatom v obliki čistega zraka in vode, ptičjim petjem ter drugimi lepotami narave.

Zapisala Gabriela Maček

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.