REGIJSKO SREČANJE UČENCEV V. IN VI. STOPNJE POSEBNEGA PROGRAMA

V sredo, 4. 4. 2018, je v novomeški vojašnici Franca Uršiča potekalo regijsko srečanje učencev V. in VI. stopnje posebnega programa vzgoje in izobraževanja, ki ga je organizirala naša šola. Vabilu so se odzvale OŠ dr. Mihajla Rostoharja iz Krškega, OŠ Mirna, OŠ Milke Šobar Nataše iz Črnomlja in OŠ Brinje iz Grosupljega.

Učence naše šole je v vojašnico odpeljal g. Struna s kombijem, tam pa nas je pričakala ga. Silvestra Sadar.

Zbrali v njihovi avli. Po uvodnem nagovoru ge. Bauer, sem prisotne v imenu naše šole  pozdravila tudi sama. Za začetek so nam predvajali dokumentarni film o življenju in delu vojakov naše vojske. V filmu so si učenci lahko ogledali kako poteka delovni dan vojakov, kako se urijo za čas vojne in v katerih dejavnostih sodelujejo v času miru.

Nato so se učenci razdeljeni v dve skupini preizkusili v pravilnem zlaganju srajc po predpisih vojske in streljanju s simulacijsko puško. V slednjem so vsi uživali in pokazali veliko zanimanja.

Zunaj so si učenci imeli možnost ogledati orožje in bojno opremo vojaka, se popeljati z vojaškim vozilom valuk in si ogledali upravljanje majhnega izvidniškega letala. Pri vseh omenjenih dejavnostih so učenci pokazali veliko navdušenja za sodelovanje in se čisto vsega lotili brez zadržkov, ob tem pa se celo zabavali.

Srečanje smo sklenili ob glasbi in plesu, kjer so se učenci sprostili in družili.

Na koncu smo se v uradnem zaključku zahvalili gostiteljem in obiskovalcem. Vse prisotne smo obdarili  s simboličnimi darili, izdelki naših učencev, v spomin na današnji dogodek.

Vsi prisotni  so bili z druženjem zelo zadovoljni in strinjali smo se, da bi bilo v prihodnosti dobro pripraviti še več tovrstnih druženj.

Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo osebju novomeške vojašnice za zelo topel sprejem, strokovno vodenje  in skrb za naše dobro počutje.

Adriana Perič
(organizatorka srečanja)

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.