EVA ŠKOFIČ MAURER NA ZAKLJUČKU BRALNE ZNAČKE

V sredo, 17. 5., je bilo na naši šoli zelo zabavno, saj smo gostili vsestransko umetnico, klovneso in pisateljico Evo Škofič Maurer. V Moskvi je študirala cirkuško in estradno umetnost, zaključila pa je tudi študij gledališke in radijske režije. Ustanovila je društvo Rdeči noski – klovni zdravniki, ki obiskujejo bolne otroke po slovenskih bolnišnicah. Čas najde tudi za pisateljevanje, izdala je že mnogo pravljic in slikanic.

Tokrat se nam je predstavila kot klovnesa Ifigenija Sfrčkljana, simpatična, malo zmedena  in polna talentov. Seveda smo ji pomagali, da jih je lahko razvila, sploh ploskanje ji je bilo zelo všeč … V galeriji slik si lahko ogledate, kaj vse nam je pokazala.

Po predstavi je naša klovnesa razveselila pridne bralce. Podelila je priznanja za opravljeno Bralno značko in se z učenci fotografirala.

Hvala Evi Škofič Maurer za izjemen nastop, še bolj pa za to, kako se je s toplino in občutkom približala našim otrokom. Potolažila je Nežo, umirila Lindo, nasmejala Nikolo … in še bi lahko naštevala. Pokazala nam je, kako lahko s humorjem širiš radost, veselje in življenjski optimizem. Lepo nam je bilo v njeni družbi in gotovo jo bomo še kdaj povabili medse.

Damijana Karlič

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Knjižnica, Knjižnične novice. Zaznamek za trajno povezavo.