SEDMOŠOLCI V KNJIŽNICI MIRANA JARCA

V okviru državnega projekta Rastem s knjigo so naši sedmošolci v ponedeljek, 24. 4.,  obiskali Knjižnico Mirana Jarca. Na oddelku za mladino nas je prijazno sprejela vodja oddelka, bibliotekarka Helena Brulc,  in nas popeljala po vseh prostorih knjižnice. Najdlje smo se zadržali v kotičku za disleksike in med didaktičnimi igračami, zelo všeč pa so nam bile tudi knjige o živalih ter vozilih. Ker nas je bilo malo, nam je bibliotekarka Helena razkazala še del knjižnice z zelo starimi knjigami, kamor obiskovalci ne smejo, ogledali pa smo si tudi oddelek, kjer vse knjižnično gradivo uredijo in pripravijo za izposojo.

V računalniški učilnici smo spoznali še knjige za slepe in slabovidne ter zvočne knjige. Vsak učenec je prejel tudi darilo, mladinski roman Vinka Möderndorferja Kit na plaži, ki govori o odnosih v družini in sprejemanju drugačnosti.

V najlepši slovenski knjižnici smo preživeli prijetni urici, hvala bibliotekarki Heleni za poučen ogled in obljubimo, da še kdaj pridemo.

Damijana Karlič

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Rastem s knjigo. Zaznamek za trajno povezavo.