NOČ KNJIGE 2017, SANJAM O …

Letos se je projektu Noč knjige, ki poteka že vrsto let po vsej Sloveniji, pridružila tudi naša šola. Učenci 4./5. stopnje PPVI so v četrtek, 20. 4., obiskali Knjižnico Mirana Jarca, si ogledali priložnostno razstavo, čitalnico in dragocene knjige. Po vrnitvi v šolo so se udeležili koncerta Petra Kusa, pojedli kosilo in se odpravili do bližnje šole, OŠ Drska. Tam so jih že čakali učenci 2.b razreda z razredničarko Božidarjo Štukelj. Ker je bilo zunaj vetrovno in mrzlo, so imeli kar v telovadnici spoznavne igre, ki jih je vodil učitelj Jose, nato pa so se odpravili do OŠ Dragotina Ketteja. Najprej smo malim prijateljem razkazali šolo, zelo všeč jim je bila multisenzorna soba in fitness.

Po malici smo se razdelili v štiri skupine, vsaka je ob branju knjig o Anici in ogledovanju slik v knjigi Amnesty International Dreams of Freedom ustvarjala na svoj način. Izdelovali smo zmaje, ki so pošiljali dobre želje na različne konce sveta, pisali s skrivnostno pisavo, risali metulje z dobrimi mislimi. Med dejavnostmi smo se pogovarjali o prijateljstvu in sodelovanju, o tem, kako lepo bi bilo, če bi se vsi med sabo razumeli.

Po večerji smo v spomin na druženje izdelali bralna znamenja, na katero je vsak učenec narisal svojega najboljšega prijatelja in sebe. Ogledali smo si še film o deklici Matildi, ki je zelo rada brala, in se odpravili spat. Mali prijatelji so spali v internatu, naši učenci pa kar v šolski knjižnici, med knjigami. Po tako prijetnem dnevu so gotovo kaj lepega sanjali …

Takšna druženja bogatijo vse udeležence, saj se spoznavamo na drugačen način, se učimo sodelovanja, spoštovanja drugačnosti, stkemo pa tudi nova prijateljstva.

http://sola.amnesty.si/novice/na-noci-knjige-s-m-o-sanjali-se-pogovarjali-in-ustvarjali-o-svobodi.html

 

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Knjižnica, Knjižnične novice, Noč knjige, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.