KETTEJEVA SPOMINSKA URA

   V četrtek, 19. 1. 2017, smo imeli na šoli Kettejevo spominsko uro, v kateri smo obeležili rojstni dan slovenskega pesnika in pisatelja Dragotina Ketteja, po katerem naša šola nosi ime.

Najprej so učenci naše šole »zarepali« »Kettejev rep«. Po vsaki kitici »repa« nam je učiteljica Laura s pomočjo projekcije povedala nekaj zanimivih dejstev o življenju Dragotina Ketteja.

V drugi točki so nam učenci od 2. in 3. razreda približali pomlad in predstavili Kettejevo pesmico Metuljček s pomočjo naše plesoče metuljčice.

V predzadnji točki smo v mislih odšli na dvorišče, na obisk k petelinčku in njegovi putki, ki sta nam, skupaj z učiteljico Adriano, predstavila Kettejevo pesem Petelin in putka.

Kratka proslava se je zaključila s šolsko himno Kettejevci, ki smo jo vsi v šoli enoglasno zapeli ter se spomnili, “da veselje in smeh pri nas sta doma”!

Po končani spominski uri smo si ogledali še dve razstavi. V vsakem razredu smo prebrali po eno izmed Kettejevih pesmi ali basni ter jo ilustrirali. Učiteljica Irena nam je na stenčasu glavnega hodnika šole pripravila razstavo vseh izdelkov. Učiteljica Damijana pa nam je v jedilnici pripravila razstavo pesnikovih najbolj znanih del.

Sestavili: Naja in Laura

Lahko si preberete še prispevke v spletnih časopisih.

http://www.dolenjskilist.si/2017/01/20/169205/reportaze_in_zanimivosti/mladi_dopisnik/Dan_sole_na_OS_Dragotina_Ketteja/

http://www.dolenjskanews.com/foto-dan-sole-os-dragotin-kette/

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.