NASTOP NA SLAVNOSTNI PODELITVI PRIZNANJ V KRKI

   V četrtek, 1. 12. 2016, so učenci naše šole nastopili na Slavnostni podelitvi priznanj Krkinim prostovoljcem in krvodajalcem jubilantom. Predstavili so se v treh kulturnih točkah z naslovom ENA PTIČKA PRILETELA, URA JE ENA , MEDVED ŠE SPI in JAZ SEM SI PA NEKAJ ZMISLU.

Gledalcem so nekoliko približali življenje in delo naših babic in dedov, jim z zvočno sliko pričarali pomladno jutro, žvrgolenje ptic, pravo žabjo svatbo ter nevihto, nato pa s pesmijo in glasbeno spremljavo odšli z deklico po vodo na visoke planine.

V drugi točki jih je zbudilo sonce in povabilo v zeleni gozd, kjer je lovec lovil lisico, medved pa vse nastopajoče, ko se je prebudil.

V tretji točki se je oglasila kukavica in privabila  na travnik kosca, ki je  nabrusil koso, fantje pa so veselo vriskali ter bili ponosni na svoj klobuk, pa čeprav je imel tri luknje. Na koncu so se fantje in dekleta zavrteli še v plesu KAČO VIT.

Učenci so se na nastop pripravljali ves mesec november, se na samem nastopu zelo potrudili, gledalci pa so jih nagradili z velikim aplavzom.

                                  Hvala našim prijateljem iz Krke za povabilo.

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.