TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tudi letos se je naša šola pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ostalimi ministrstvi in Čebelarsko zvezo Slovenije.

Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino.

V petek, 18. novembra, smo imeli vsi učenci in delavci naše šole zajtrk. Zajtrkovali smo mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Sredstva za zajtrk je zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Po zajtrku smo se v razredih pogovorili o zdravi prehrani in pomenu jutranjega obroka.

Učenci so ugotovili, da je pomembno zajtrkovati, jesti zdravo slovensko hrano in tako skrbeti za svoje zdravje.

Damijana Karlič

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Projekti, Shema šolskega sadja, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.