PROJEKTNI TEDEN “SPOZNAVAM MOJE MESTO” – 5. DAN

   PETEK, 30. 9. 2016

Na zadnji dan so obiskali Knjižnico Mirana Jarca, kjer so želeli izvedeti čim več o slavnih Dolenjcih. Gospa Alenka jih je odpeljala v sobo prvega direktorja knjižnice in jih seznanila z znanimi Slovenci, ki so živeli ali delali v Novem mestu. Po uvodnem pogovoru jih je popeljala po mestu in jim pokazala različne stavbe, na katerih so napisi, ki nam povedo, kdo je tam prebival ali ustvarjal. Zlasti jim je bila všeč hiša Dragotina Ketteja. Saj smo vendar Kettejevci!

Še zadnji dan je minil v tem kratkem tednu. Učenci so nam, članom medijskega krožka, povedali, da so v tem tednu uživali, še najbolj v gledanju priljubljenih nadaljevank in obiskovanju raznih lepih krajev v Novem mestu. Po opisu vseh dogodivščin smo mi učencem postavili še nekaj zadnjih vprašanj. Vsak član si je izbral enega učenca 4./5. stopnje in ga vprašal, kaj mu je bilo najbolj všeč in zakaj. Veroniki je bilo najbolj všeč, ko so plesali v Plesnem studiu Vovk. Petru je bila najbolj všeč vojašnica s puškami, topovi in tanki. Tudi Anji je bila najbolj všeč vojašnica in pištole v njej. Leji je bilo najbolj všeč, da so dobili darila tiskarne Tisk Šepic in plesanje v Plesni šoli Vovk. Ni ji bilo všeč, da je bilo potrebno veliko hoditi cel teden, vendar se zaveda, da je hoja zelo pomembna za zdravje. Zelo je pogrešala svoj dom, vendar je kljub temu vesela, da je preživela tako lep teden.

Naja se je v intervjujih zelo dobro znašla, tako da smo izvedeli še mnogo drugih informacij. Na primer to, da med projektnim tednom niso spali pod drevesi, ampak v šolskem internatu in da je ena izmed učenk zelo smrčala (ime bom zamolčala). Spat so hodili šele po končanih nadaljevankah Ena žlahtna štorija in Usodno vino. To, da so jim kuharice pridno kuhale večerje, sem že prej omenila. Učenci se veselijo novih izzivov s svojo učiteljico!

Pa srečno!

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.