UČENCI VIŠJE STOPNJE NA EKSKURZIJI

Učenci od 5. do 9. razreda smo se z učitelji in spremljevalci v torek, 7.6.2016, z vlakom podali na šolsko ekskurzijo. Naš cilj je bil Ranč Aladin. Na vlak smo morali kar malo pohiteti, saj so se zapornice že spuščale. Pripeljali smo se v Trebnje, kjer sta se nam pridružila še Maja in Andraž. Tu smo prestopili na vlak za Sevnico in se pripeljali na Gomilo pri Mirni.

   Peš smo se podali do ranča. Na ranču Aladin nas je pričakal gospod Damjan, ki nas je nato popeljal po ranču. Ker smo bili že kar malce lačni, smo najprej pomalicali. Ogled ranča je bil zelo zanimiv. Videli smo razne živali. Nekatere smo že poznali, druge pa smo videli prvič. Ene so se sramežljivo skrivale pred nami, spet druge pa so nas radovedno opazovale. Najbolj nas je skrbelo, da nas lame ne bi popljuvale. Pa nas niso. Zelo ljubka je bila samička kenguruja s svojim mladičkom, ki je kukal iz vreče in nas opazoval. Po končanem ogledu smo preizkusili vsa igrala in animacije na ranču. Kaj vse smo počeli, si lahko ogledate v galeriji slik. Na poti nazaj je učiteljica Helena opazila prelep mak v pšeničnem polju. Tako sta hitro nastali še dve fotografiji.

   Z vlakom smo se nato peljali do Kamne gore v Trebnjem. V Piceriji Maxim je bilo že vse pripravljeno za naš prihod. Slastno je dišalo po pečenih picah. Mmmm, kako so bile dobre. Potem pa peš do glavne železniške postaje v Trebnjem. Kar ni se nam dalo. Pa še tako vroče je bilo. Toda ko so učiteljice omenile sladoled, smo pa pohiteli. Ravno dovolj časa je bilo, da smo pojedli sladoled, ko se je zaslišalo  iz zvočnika: »Potniški vlak za Novo mesto prihaja na tretji peron.« Vkrcali smo se na vlak. Bili smo kar malo utrujeni.

  Do Novega mesta smo se pogovarjali in ugotovili, da je bila tale šolska ekskurzija prav super.

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.