FINALE PROJEKTA VIDEO S-FACTOR V SEMIČU

 

V četrtek, 26. 5. 2016, smo se s štirimi učenci udeležili zaključne prireditve projekta Video S-factor 2016, katerega pobudnik in organizator je bila OŠ Milke Šobar Nataše iz Črnomlja. Potekala je v okviru mednarodnega festivala Igraj se z mano. Tako smo se udeležili kar nekaj delavnic, ki so jih pripravili organizatorji. Najbolj nas je pritegnilo risanje s kredo, glasbena delavnica in izdelovanje rožic iz papirja.

Po delavnicah smo se udeležili razglasitve zmagovalnih videov, ki so bili posneti z otroki s  posebnimi potrebami na 10-ih slovenskih šolah s prilagojenim programom in v 6-ih ustanovah za osebe s posebnimi potrebami v tujini.

Strokovno žirijo so sestavljali Maja Weiss, Jaka Pucihar, Gregor Pečan, Zmago Šmon ter Alenka Vrlinič. Med tremi finalisti v vsaki kategoriji so razglasili zmagovalca ter drugo in tretjeuvrščenega.

Najboljši v kategoriji slovenskih videov so:

  1. ZRCALCE (III. OŠ Slovenj Gradec)
  2. AROUND THE WORLD (OŠ Mihajla Rostoharja Krško)
  3. NAM SRCE RAZBIJA (II OŠ Žalec)

V mednarodni kategoriji pa:

  1. SUNCE JE GORE NA NEBU (JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, BiH)
  2. ODRASTANJE (ŠOSO “Ivo Lola Ribar”, Kraljevo, Srbija)
  3. TIGAR (Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac, Hrvaška)

Za nami je nova izkušnja ustvarjanja. Z veseljem smo sprejeli ta izziv, ga opravili in se opremili z novimi spoznanji. Zagotovo jih bomo v prihodnjem šolskem letu uspešno uporabili pri ponovnem sodelovanju za Video S-factor.

(Skupno 62 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Projekti, S-faktor. Zaznamek za trajno povezavo.