DELAVNICA “KAKO SE VAROVATI PRED POŠKODBAMI”

Bližajo se kratke prvomajske počitnice in tudi tiste za učence tako zaželene dooolge, ki pa zaradi obilice prostega časa prinašajo tudi pasti.

   Da bi se jim znali čim bolje izogniti,  smo  na šolo povabil diplomirano medicinsko sestro iz preventivnega centra ZD Novo mesto Petro Žagar. Za učence od 4. do 9. razreda ter PPVI od 4. do 6. stopnje je pripravila predavanje z delavnico na temo Kako se varovati pred najbolj pogostimi poškodami.

  Učenci, razdeljeni v dve skupini, so bili sprva nekoliko nezaupljivi in vznemirjeni, toda Petra jih je znala z nazornimi prikazi dobro motivirati. Zavzeto so sodelovali in celo povedali marsikatero svojo izkušnjo. Spoznali smo,  kako ravnati z nezavestno osebo, kako ukrepati ob krvavitvi pri raznih vrezninah, krvavitvi iz nosu. Podučila nas je, kako se varujemo pred ugrizi psov, kako preprečimo vbode klopov, pike žuželk in kako ukrepamo, če se nam to zgodi…

   Spomnila nas je tudi na varnost v cestnem prometu. Vsi učenci so se strinjali, da pametno glavo na kolesu, rolarjih… varuje čelada. Pa jo res tako pridno uporabljamo?

   Petra nas je opozorila tudi na zaščito pred soncem. Povedala nam je mnogo koristnega, zato bomo veseli, če nas bo še kdaj obiskala.

                                                                                              Renata Štravs

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.