PROJEKT MI SKOZI ČAS V LETU 2014/15

Projekt MI SKOZI ČAS je potekal na šoli v šolskem letu 2014/15. Zajemal je:

  • Literarni natečaj za šolsko himno
  • Likovni natečaj na temo Mi skozi čas
  • Zgibanka ob 60-letnici šole
  • Organizacija državne glasbene revije ZZZ
  • Zbornik od 60-letnici šole
  • Muzikal Mi skozi čas

   Literarni natečaj za besedilo šolske himne je bil izveden v mesecu januarju in februarju. Udeležilo se ga je 11 delavcev šole. Iz prispelih je komisija v sestavi Helene Prosen Zupančič, Hede Kastelic in Darinke Pirc sestavila besedilo za šolsko himno, Darinka Pirc pa je zanjo napisala melodijo. Prvič so jo učenci zapeli na predpremieri muzikala konec šolskega leta.

   Likovni natečaj na temo Mi skozi čas  je potekal v mesecu marcu in aprilu. Učenci so ustvarjali v različnih likovnih tehnikah. Vsebina natečaja se je dotikala področij ustvarjalnosti na naši šoli: dramske, likovno-tehnične, glasbeno-plesne, športa, eko šole, literarne. Komisija  v sestavi Gabrijele Maček, Damijane Karlič, Ksenije Pejanovič, Helene prosen Zupančič in Darinke Pirc je zbrala preko 50 likovnih del. Nekaj najbolj domiselnih je objavljenih tudi v zborniku ob 60-letnici šole.

   Zgibanko o naši šoli smo izdali v mesecu aprilu. Z njo smo se predstavili udeležencem glasbene revije ZZZ. Zasnovala in oblikovala jo je Helena Prosen Zupančič.

   V okviru praznovanja in projekta Mi skozi čas smo organizirali tudi 25. državno revijo ZZZ, ki je potekala 16. in 17. aprila 2015 v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Revija je bila uspešno izvedena največ po zaslugi organizacijskega odbora, ki so ga sestavljali ravnateljica Vida Marolt, Alenka Slak, Marko Feguš in Darinka Pirc, pa tudi sodelavcev na sami prireditvi: Ksenije Pejanovič, Mateje Drobnič, Blanke Stariha, Urške Kapš, Damijane Karlič, Marka Feguša, Renate Štravs in Bojane Klančičar.

   Zbornik ob 60-letnici šole so zasnovali ravnateljica Vida Marolt, Helena Prosen Zupančič, Gabrijela Maček, Jasna Banovec, Darinka Pirc in Damijana Karlič, ki je bila nedvomno gonilna sila pri nastajanju kar obsežne publikacije.

   Najobsežnejše delo projekta pa je muzikal Mi skozi čas. Ponovno smo združili moči, saj je muzikal spet avtorsko delo. Pod scenarij se podpisujejo Helena Prosen Zupančič, Jasna Banovec in Darinka Pirc, ki je obenem tudi avtorica vseh pesmic ter plesne in scenske glasbe. Avtorica projekcije je Laura Zrilič, scenografka in kostumografka Ksenija Pejanovič, režiserka pa Jasna Banovec. Sodelujejo domala vsi učenci in učitelji naše šole. Predpremijerno  je bil uprizorjen 23. 6. 2015 v šolski telovadnici za starše, okoliške šole in vrtce.

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.