Državno računalniško tekmovanje

V četrtek 12.marca 2015 je bilo v Škofji Loki 15. državno tekmovanje iz znanja računalništva za učence OŠ NIS “Z računalniki skozi okna”.

Tekmovanja se je udeležilo 32 tekmovalcev iz dvajsetih osnovnih šol iz vse Slovenije. Tekmovalci so bili razporejeni v dve kategoriji. V prvi, kjer so se pomerili v znanju veščin pri uporabi programa za oblikovanje besedil Word je našo šolo zastopal David Šega iz 6.b razreda, v drugi kategoriji, kjer pa so se preizkusili v znanju digitalne fotografije, uporabe programa Picasa in programa PowerPoint pa Nejc Goršin Fabjan iz 9. razreda.

Po tekmovanju so se učenci družili in se pomerili v kegljanju. Zelo so nas navdušili Ambasadorji nasmeha. To je društvo , ki izvaja terapije in aktivnosti s pomočjo živali in rišejo nasmehe na obraze tistih, ki to najbolj potrebujejo.

Po kosilu je sledil kulturni program. Po plesni točki učencev gostujoče šole Jela Janežiča nas je zabavala lutkarica Sonja Kononenko Lutkovnega gledališča iz Ljubljane. Obiskala nas je s svojim zmajčkom, ki ga je našla na Ljubljanskem gradu. In zdaj skupaj potujeta po svetu in … Oh, koliko prigod in smešnih situacij. Zmajči potrebuje še pleničke in dudo, pa tudi zobkov še nima in rad posluša uspavanko, kadar gre spat … No ja, mala lutka Zmajči nas je vse nasmejal.

Nato pa še razglasitev rezultatov. V obeh kategorijah je prvo mesto odšlo v Osnovno šolo Juričevega Drejčka na Ravne.

Oba naša učenca sta se  uvrstila na 4. mesto in osvojila srebrni priznanji. Davidu je zmanjkalo le nekaj točk za osvojitev prvih treh mest. Čestitam obema udeležencema.

Ogledate si lahko tudi prispevek o tekmovanju v oddaji Infodrom na naslovu:

http://www.rtvslo.si/otroski-infodrom/prispevek/3664

{phocagallery view=category|categoryid=354|
limitstart=0|limitcount=100|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

Mentorica:Alenka Slak

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.