Priznanje Društva defektologov Hedi Kastelic

    V torek, 8. 4. 2014, je v okviru 22. izobraževalnih dnevov potekala podelitev priznanj sekcij Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije.

    Slovesnosti, ki je potekala v hotelu Slovenija v Portorožu, so se udeležile: dobitnica priznanja ga. Heda Kastelic, ravnateljica naše šole ga. Vida Marolt in Darinka Pirc. V kulturnem programu se je predstavila 5. skupina otrok in mladostnikov Mladinskega doma Malči Beličeve s predstavo Jazbečar Tobija. Z izvirnostjo in neposredno igro so navdušili občinstvo. Nato je sledila podelitev priznanj za različne dosežke s področja defektologije.

    Ga. Heda Kastelic ga je prejela za dolgoletno vodenje šolskih in drugih prireditev, pripravo učencev na nastope z dramskimi točkami in recitacijami, pisanje scenarijev  in veznih tekstov za šolske prireditve, vodenje dramskega, lutkovnega, recitatorskega in pravljičnega krožka, izjemno pomembno vlogo v raznih projektih na šoli, kot so Iz babičine skrinje, projekt ob 100-letnici Kettejeve smrti, Mavrična dežela in Potuj z menoj, številne nastope z lutkovnim in dramskim krožkom, pisanje in objavljanje pesmi v šolskem glasilu, Dolenjskih razgledih in Rasti, dolgoletno urejanje šolskega glasila, pripravo radijskih ur ob dnevu šole, prirejanje literarnih večerov in izdajo pesniške zbirke V objemu pelina ter knjige za otroke Potuj z menoj.

      Ga. Heda Kastelic je svoj poklic opravljala s predanostjo, s požrtvovalnostjo in znanjem. Učencem je znala približati lepoto slovenske besede in razviti njihove potenciale. Koliko malih pisateljev, recitatorjev in igralcev se je zvrstilo v mnogih generacijah, ki jih je poučevala! S svojim literarnim talentom je obogatila našo šolo, njena prijaznost, dobrota in strokovnost pa so popotnica tako učencem kot kolegom.

                  

               Prejemnici priznanja iskreno čestitamo!

                                                                                         

                                                 Učenci in učitelji z go. ravnateljico Vido Marolt

{phocagallery view=category|categoryid=283|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.