Najboljša šola v naravi

Učenci 5.-9. razreda smo šli v najboljšo šolo – šolo v naravi. Odpravili smo se v Kočevje, v Dom Jurček. Tam smo bili tri dni od 14. do 16. 10.2013. Z nami so šle učiteljice Bojana, Alenka, Barbara, Jasna in Renata.

Že v napetem pričakovanju smo naložili prtljago na avtobus in se klepetaje odpravili na pot. Med potjo smo opazovali okolico in si mimogrede, iz avtobusa, ogledali še plavž na Dvoru. Še nekaj ovinkov in zagledali smo Kočevje in naš dom prihodnje tri dni. Namestili smo se v sobe, postlali postelje in že smo bili pripravljeni na akcijo. Z učiteljicami smo šli na krajši sprehod, potem pa je bilo že kosilo. Najedli smo se in spočili, nato pa nas je poklicala učiteljica Marina iz Doma Jurček, saj je bil čas za ogled Kočevja in njegovih znamenitosti. Slišali smo nekaj zgodb o Kočevju, si ogledali jezero, ki je nastalo na območju nekdanjega rudnika in si tam poiskali nekaj premoga. Vrnili smo se in že je bila večerja.

Po večerji pa najprej kviz Male sive celice, potem pa še ples. Kako smo uživali! Sprostili smo se in pokazali vse svoje plesno znanje. Seveda je vsega lepega hitro konec, zato smo morali pod tuš in spat.

Zjutraj pa budnica, jutranja telovadba in zajtrk! Nato pa še  hitro urejanje sob in brž na avtobus. Šli smo na ogled roške žage in rajhenavskega pragozda. Prevzela nas je veličastnost pragozda, naravne lepote in različne živali, ki smo jih  opazili in slišali. Ob prihodu nazaj smo bili zelo utrujeni, zato je bil počitek več kot dobrodošel.

Po počitku nas je čakalo čolnarjenje po reki Rinži. Razdelili smo se v 4 skupine in se pripravili na vstop v velike kanuje. Nekateri so se bali, drugi so bili bolj pogumni. Na koncu pa smo vsi sedeli v čolnu in začelo se je napeto veslanje, ki se je razvilo v pravo tekmovanje med čolnoma. Zmotilo nas ni niti to, da smo bili mokri do kože! Bilo je enkratno doživetje, ki se je vsem vtisnilo v spomin.

In zopet prehitro večerja, po njej pa še nočni pohod s svetilkami. V temi je naša domišljija dobila krila, zato smo videli in slišali marsikaj, česar ni bilo! Prijetno utrujeni smo odšli na nočni počitek.

In naš zadnji dan je bil že tu. Zjutraj nas je pričakal dež, vendar se nismo dali motiti. Čakalo nas je še lokostrelstvo, kjer smo imeli pravo  tekmovanje. Nekateri učenci so si priborili naslov najboljšega strelca. Po lokostrelstvu pa še krajša delavnica o gozdnih živalih, kjer smo napeto poslušali o največjih zvereh v gozdu.

Še kosilo, podelitev diplom, nato pa veselo proti domu, kjer so nas pred šolo že pričakovali naši starši, babice in dedki. Kako smo bili veseli! Iz nas je kar prekipevalo od pripovedovanja vsega, kar smo doživeli!

Domov smo se vrnili bogatejši za še eno novo izkušnjo in s pričakovanjem, da bomo šli v šolo v naravi še kdaj!

{phocagallery view=category|categoryid=249|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.