Državno matematično tekmovanje Ra=i – dobili DRŽAVNEGA PRVAKA

Danes pa je za nami velik dan! Uh, koliko se je zgodilo!

Kljub temu, da je bila sobota, 13. 4. 2013 se je 5 učencev naše šole (David Šega, Luka Kramar, Valdet Demiraj, Kristina Roškar in Amadej Klobučar) skupaj z učiteljico Jasno in učiteljem Markom odpravilo na pot. Tokrat pa nismo obiskali mravljične dežele, ampak smo šli na Jesenice, kjer se je dogajalo nekaj pomembnega. Zbrali so se najboljši matematiki iz cele Slovenije.

Bistre glavice so prišle reševati naloge in poiskati prave rešitve, čeprav jih je škratovka, ki je povezovala program na Jesenicah, hotela nahecati, da naj delajo napake. A ji ni uspelo, saj so se vsi zelo trudili in dali vse od sebe. In več kot očitno se je naš trud poplačal!

Učenec 4. razreda David Šega je dosegel 1. mesto in tako postal DRŽAVNI PRVAK. Seveda so čestitke padale kot za stavo, David pa jih je hladnokrvno sprejemal, kot da je tega že navajen! Potem pa akcija, komaj smo čakali, da obvestimo njegove starše, pa našo ravnateljico in seveda tudi Davidovo učiteljico Gabi. In zopet so sledile čestitke in veselje nas vseh!

Po podelitvi smo imeli še kosilo in kaj boljšega – pizza. Ko smo se podprli, pa nazaj proti domu. Ampak, to še ni bilo vse! Ker se za takšen uspeh spodobi, da se ga nagradi, pa smo se nazaj grede ustavili v Ljubljani. Vas zanima kje? Po enoglasni odločitvi učencev nikjer drugje, kot v McDonaldsu!

Tako smo se polni vtisov, veselja in dogodivščin vrnili domov. Komaj čakamo, da jih v ponedeljek delimo še z ostalimi!

{phocagallery view=category|categoryid=199|
limitstart=0|limitcount=36|detail=5|displayname=0|
displaydetail=1|imageshadow=shadow 1}

Jasna Banovec

 Oglejte si tudi prispevek na Lokalno.si .

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2012 - 2013, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.