S Krko na izlet

Učenci 5., 6., 8. in 9.razreda, PPVIZ IV. in V. stopnje ter člani fotokrožka smo skupaj z učitelji in spremljevalci iz Krke d.d., 13. 5. 2010 odšli na izlet na Bled in v Volčji potok.

Dobro razpoloženi in v pričakovanju novih doživetij smo se odpravili proti Bledu. Kljub dežju smo se ustavili na počivališču Barje in pojedli malico ter se okrepčali za nove podvige. Ob prihodu na Bled smo občudovali lepoto jezera skozi kopreno dežja, pa vendar nam je bil všeč sprehod, saj smo mimogrede še čofotali po lužah in uživali v škrebljanju dežja po naših dežnikih. Prišli smo do  kavarne  kjer smo se posladkali s kremšnitami. Mmmm….. so bile dobre! Po sladkanju pa nas je čakal turistični vlakec, s katerim smo se peljali okrog jezera in uživali ob krasnem pogledu. Ker pa nas je vožnja malo utrudila, nas je že čakalo kosilo v restavraciji  Panorama. Pa še čisto po našem okusu je bilo!

No, sedaj se nas je že loteval spanec, ampak program je vodil naš korak in avtobus proti Volčjemu potoku. Tam je bila postavljena razstava dinozavrov. Z velikimi očmi smo opazovali in se pogovarjali o tem, kaj bi bilo, če bi dinozavri oživeli. Uh, mogoče pa ne vsi… vsaj tisti z velikimi zobmi naj ostanejo iz umetne mase! Izvedeli smo, da se največji dinozaver imenuje diplodok, najstrašnejši pa tiranozaver.

Naše spremstvo iz Krke d.d. nam je pripravljalo stalna presenečenja. Tako nas je v Arboretumu počakal prijazen gospod, s stojnico polno različnih sestavljank z motivi dinozavrov. Zastavil nam je nekaj vprašanj in podaril sestavljanke, ob nakupu pa nam je dal velikodušen popust.

Tako smo se počasi odpravili proti domu. Na avtobusu pa smo imeli tudi svoj program in sicer »OŠ Dragotin Kette ima talent«. Večina učencev je sodelovala in pokazala kaj zna, saj smo zapeli veliko lepih pesmi. Gospe iz Krke pa so nas zopet presenetile z drobnimi darilci, tako da smo se vsi še bolj potrudili. Polni vtisov smo prišli v Novo mesto.

Bil je lep dan, ki nam ga tudi vreme ni moglo pokvariti. Uživali smo in se veselili vsakega dela posebej. Zato se zahvaljujemo naši pokroviteljici in organizatorki Krki d.d. ter njenim predstavnicam, ki so nam omogočile tako lepe trenutke.

 

Učenci OŠ Dragotin Kette

 

Slike si lahko ogledate v fotogaleriji!

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2009 - 2010, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.