Sveža vegeta iz sezonske zelenjave

Učenci 7. razreda so pod mentorstvom Ksenije Pejanovič v okviru gospodinjstva pripravili vegeto. Uporabili so zelenjavo s šolskega vrta, nekaj pridelka pa je učiteljica prinesla od doma. Najprej so vso zelenjavo dobro oprali in odstranili neuporabne dele. Nato so jo narezali na drobne koščke in dali v mešalnik. Zelenjavni mešanici so dodali še sol. Naslednji dan so svežo vegeto dali v steklene kozarčke – vsak učenec je dobil enega, z ostalimi pa so razveselili šolske kuharice.

 Za vegeto so uporabili naslednje vrste zelenjave: korenje, brokoli, papriko, peteršilj, pastinak, bučke.

{phocagallery view=category|categoryid=238|

limitstart=0|limitcount=36|detail=2|displayname=0|

displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.