NAJ UČENCA ŠOLE

V šolskem letu 2023/2024 sta NAJ UČENCA ŠOLE postala devetošolca Tijan in Lana. Na današnjem sprejemu sta prejela Županovo petko, ki je znak njune odličnosti. V obrazložitvi je zapisano:

Lana je izredno vestna, vztrajna in uspešna učenka, ki je letos zaključila 9. razred z usvojenimi temeljnimi standardi znanja. V vseh letih šolanja je izkazovala uspehe na veliko področjih. Njen talent obsega gledališko, glasbeno, plesno in likovno umetnost. Vrsto let je aktivno sodelovala pri vseh kulturnih dejavnostih na šoli. Tako je v tem šolskem letu, kot glavna igralka, popeljala šolsko gledališko skupino do državnega nivoja, za njo pa je veliko uspešnih glasbeno – gledaliških nastopov na šolskih prireditvah, drugih državnih srečanjih, pa tudi dogodkih izven šole. Za kulturno udejstvovanje je tako prejela visoko šolsko priznanje – Kettejevo nagrado. Poleg tega pa je v prejšnjem šolskem letu zaradi vsega naštetega postala tudi vzorna učenka šole.

Tijan je vsa leta zelo uspešno sodeloval v šolski ekipi košarke, nogometa in igri med dvema ognjema. V slednji so v lanskem letu osvojili naslov državnih podprvakov, z nogometno ekipo pa osvojil odlično 3. mesto. Ogromno športnega talenta je pokazal tudi v individualnih športih, predvsem v namiznem tenisu, kjer je tri leta zaporedoma na državnem nivoju osvojil zlato, srebrno in bronasto medaljo. Odlične dosežke na državnih prvenstvih je skozi vsa ta leta osvojil tudi v atletiki, badmintonu in plavanju. Svoje znanje pa je dokazal z osvojenim srebrnim priznanjem na državnem računalniškem tekmovanju in dobrim rezultatom v Veseli šoli. V tem šolskem letu Tijan končuje osnovno šolo z usvojenimi temeljnimi standardi znanja in se podaja novim življenjskim izkušnjam naproti.

Čestitamo!

Več o dogodku lahko izveste s klikom na spodnjo povezavo:

www.novomesto.si

 

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.