KRKIN IZLET V LIPICO IN NA CERKNIŠKO JEZERO

Danes, v sredo, 5. 6. 2024, smo se učenci naše šole udeležili prekrasnega izleta v Lipico in na Cerkniško jezero. To doživetje nam je omogočila naša dolgoletna pokroviteljica Krka.

V Lipici smo si ogledali kobilarno, ki letos obeležuje že kar 444 let svojega obstoja. Občudovali smo prekrasne konje in uživali v interaktivnem muzeju. Seveda, brez spominkov in sladoleda ni šlo. Nato pa nas je čakalo kosilo v hotelu Maestoso. Mmmmm, same dobrote. Potem pa na pot proti Cerkniškemu jezeru. Tam pa največje presihajoče jezero v Evropi, v vsej svoji lepoti. Letos je zelo veliko, kar niti ni čudno, glede na obilico padavin. Zanimiv gospod nam je predstavil maketo jezera z vsemi požiralniki oz. »bruhalniki« in pritoki, preko katerih se jezero polni oz. prazni, ogledali pa smo si tudi predstavitev jezera v vseh letnih časih. A ste že slišali, da se ribe lahko lovi tudi s sekiro? No, mi zdaj vemo, kako. Jezero smo si ogledali še na prav poseben način. Posedli smo se na dva lojtrnika s konjsko vprego in se odpeljali na panoramsko vožnjo ob jezeru. Kako čudoviti prizori. Vožnja je bila tako navdušujoča, da smo ob vsaki luknji na cesti, ob kateri smo poskočili, vriskali od veselja. Sumimo, da je voznik počel to nalašč, ker smo se tako zabavali. Občudovali smo prekrasno naravo in si zaželeli, da bi se z lojtrnikom pripeljali kar v Novo mesto. No, zagotovo bi bili starši in naša ravnateljica zelo presenečeni.

Da pa nas ne bi čakali do naslednjega dne, smo se raje posedli kar na naša moderna avtobusa in se vrnili domov. Veste, lepo je biti tudi tu. Hvala Krki za vse, kar smo doživeli!

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se, Nadstandardni program. Zaznamek za trajno povezavo.