ZAKLJUČNA PRIREDITEV POLICIST LEON NA OŠ DRAGOTINA KETTEJA

Preventivni projekt Policist Leon svetuje so zasnovali na Policijski upravi Slovenj Gradec. Na območju Policijske uprave Slovenj Gradec je bil projekt zelo dobro sprejet že v letu 2007, zato so ga oktobra 2008 začeli izvajati na celotnem območju Slovenije. Nosilec projekta je Služba generalnega direktorja policije, izvajalci pa so policijske uprave oziroma policijske postaje v sodelovanju z osnovnimi šolami.

Namen projekta je seznaniti otroke nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vsakdanjem življenju, in jih poučiti o primernem samozaščitnem in preventivnem ravnanju in spoštovanju pravil na različnih področjih. Poleg tega želi policija povečati prepoznavnost vodij policijskih okolišev in okrepiti partnersko sodelovanje med otroki, učitelji, starši in policijo.

Na tem mestu bi se zahvalila gospodu, višjemu policistu Alešu Piberčniku, vodji policijskega okoliša KS Novo mesto – Center, KS Mestne njive, Ks Majde Šilc, za strokovnost, policijsko preudarnost  in hkrati prilagojen in čuječen odnos podajanja svojega znanja ter izkušenj za našo skupino učencev, ki so drugačni in temu primerno mora biti tudi podajanje informacij.

Osnovna šola Dragotina Ketteja je v projekt vključena že nekaj let. Zaradi omejenih gibalnih sposobnosti in posebnih potreb naših učencev sodimo v rizično in ranljivo skupino udeležencev v prometu. Zato je ozaveščanje in informiranje o tem zelo pomembno. V nizu 8 delavnic nam je uspelo spoznati delo policistov, učenci so rokovali s policijsko opremo. Seznanili smo se s tem,   kako se obnašamo kot udeleženci v prometu na sploh in kako ravnati v primeru kakršnihkoli nesreč.  Spoznali smo se  tudi z različnimi kaznivimi dejanji in kako ravnati v njih. Učenci so bili navdušeni in so tudi osvojili veliko znanja.

Naša druženja pa smo danes strnili s prireditvijo, kjer so nas obiskali tudi člani policijskega orkestra, natančneje pihalni sekstet,  in nam zaigrali, policisti konjeniki in konji, vodniki policijskih psov, ogledali smo si tudi policijsko vozilo in motor. Z njimi smo se družili v okolici šole.

Na prireditvi pa smo predali tudi Blazinice tolažbe, ki so namenjene lajšanju stiske otrok, ki se znajdejo v policijskih postopkih, tudi zaradi nasilja v družini. Predali smo jih policistki gospe  Stanislavi Zupanc, ki je bila tudi pobudnica projekta. Bil je prelep dan, tudi vreme je zdržalo.

O dogodku je poročal tudi  . .

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše,

vodja projekta na šoli .

(Skupno 371 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.