Dan kulture strpnosti in nenasilja

Danes smo se na OŠ Dragotina Ketteja pridružili slovenskim šolam in dan posvetili kulturi nenasilja in strpnosti. Dan smo namenili različnim dejavnostim, preko katerih smo otrokom predstavili nenasilne načine komuniciranja in odzivanja na težavne situacije.

Kljub temu, da se pri pouku veliko ukvarjamo s preventivnimi ukrepi na področju nenasilja in razvijanja čustvenih in socialnih veščin, se nam zdi pomembno, da se temu vprašanju v šolah nameni še več časa, zato so se učitelji še posebej potrudili in pripravili zanimive ure, povezane z učenjem preprečevanja nasilja in učenjem strpnosti.

V razredih smo tako preko različnih zgodb spoznavali, kaj pomeni strpnost in tolerantnost in se naučili ustreznega odziva v situacijah nasilja. Otroci so tudi preko igre vlog v težkih situacijah videli, kako ranljivo se počuti žrtev nasilja, nekateri otroci pa so sodelovali v delavnici krepitve čustvenih kompetenc. Učenci 3. stopnje so z gledanjem filma Čudo spoznavali pomen tolerantnosti in prijaznosti. Učenci 5. stopnje so se pogovarjali o tem, kako je pomembno, da se zavedamo sebe, saj to posledično vpliva tudi na našo pozitivno naravnanost in s tem delovanje.

Ta dan nas je spomnil na naše najbolj temeljne vrednote, ki nikakor niso samoumevne. Za njih se moramo truditi na vseh področjih družbenega življenja. Želimo si, da bodo naša prizadevanja imele pozitiven vpliv tudi na naše zanamce.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.