DAN ODPRTIH VRAT

Po nekajletnem premoru je v torek, 25. aprila, naša šola zopet na stežaj odprla vrata obiskovalcem. K nam so prišli učenci in učitelji okoliških osnovnih šol ter ostali gostje. Za svetovalne delavke in ravnatelje je gospa ravnateljica pripravila sprehod po šoli in pogovor, kjer je obiskovalce seznanila s programi šole, aktivnostmi, ki jih izvajamo, in našo vizijo.

V avli šole smo uredili Kette kavarnico – gostje so se lahko posladkali z domačimi piškoti, učenci/natakarji pa so jim postregli tudi kavo ali čaj.

Po razredih so potekale likovne delavnice, na katerih so naši učenci ustvarjali in se družili z učenci drugih šol.

V telovadnici smo gostom ponudili glasbeno-gledališko doživetje. Učenci dramskega krožka so odigrali gledališko predstavo, učenci posebnega programa lutkovno predstavo, vokalno-instrumentalna skupina Kettejevci pa je pripravila izvrsten koncert.

Gostje so se lahko tudi pogovarjali z našimi učenci v kotičkih Žive knjižnice. Gre za to, da namesto knjige spoznavamo osebo, ki je pred nami. Pogovor je potekal v parih ali med manjšim številom udeležencev. Tako so učenci drugih šol spoznali, kako razmišljajo in čutijo njihovi vrstniki s posebnimi potrebami.

Hvala vsem obiskovalcem, da ste prišli med nas. Skupaj smo preživeli prijetno dopoldne in ugotovili, da imamo podobne potrebe, želje in sanje. Veliko več stvari nas povezuje kot razdvaja, zato je pomembno, da se družimo, spoštujemo in učimo drug od drugega.

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se, Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.