DAN ZEMLJE

V petek, 21. 4. 2023, smo na naši šoli obeležili svetovni DAN ZEMLJE. Udeležili smo se že 16. prireditve ob DNEVU ZEMLJE, ki jo organizira Komunala Novo mesto na Glavnem trgu v Novem mestu. Prireditev se je odvijala pod naslovom Mladi in okolje, tako so se na prireditvi s svojimi stojnicami in točkami na odru predstavile osnovne šole iz občine Novo mesto ter druge organizacije, ki delujejo na tem področju.

Na naši stojnici smo predstavili izdelke, ki smo jih izdelovali v okviru šolskega projekta EKO ŠOLA. Obiskovalci so si lahko ogledali in se poigrali z igrami, ki so jih naši učenci izdelali iz odpadne embalaže ter naravnih materialov. 15 učencev je nastopilo tudi z glasbeno točko NASMEH pod vodstvom Darinke Pirc.

Učenci naše šole so se s svojimi razredničarkami sprehodili po prireditvenem prostoru, si ogledali stojnice drugih šol in organizacij ter si pridobili nova znanja in ideje, kako lahko vsi skupaj skrbimo za naš mavrični planet Zemlja. Ob vračanju v šolo pa so si ogledali še druge naravne in kulturne znamenitosti Novega mesta.

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se, Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.