BEREMO Z AMNESTY INTERNATIONAL SLOVENIJE

Tudi letos smo se pridružili dogodku Noč knjige, ki ga organizira založba Sanje. V sodelovanju z AI Slovenije smo razmišljali in ustvarjali s knjigo Tülin Kozikoglu Vrtiljak. Zgodba govori o dveh družinah na različnih koncih sveta, na enem koncu je mirno in urejeno, na drugem pa uničeno in razdejano zaradi vojne. Njihove poti se morda razlikujejo, prej ali slej pa se vsi znajdejo na istem vrtiljaku življenja …
Brali smo z učenci od 6. do 9. razreda, nekateri med poukom, drugi v okviru projektnega tedna. Pogovarjali smo se o tem, kako smo lahko srečni, da živimo v miru, da imamo dom in osebe, ki skrbijo za nas. To ni samoumevno, lahko se hitro spremeni in izgubimo vse zaradi vojne, potresa ali drugih nesreč. Zato je potrebno pomagati ljudem, ki so v stiski, saj nikoli ne vemo, kdaj bo nas postavilo življenje pred preizkušnjo. Po pogovoru smo še likovno ustvarjali – risali vrtiljake in jih krasili po lastnih zamislih.
Učenci 3. st. PPVI z razredničarko Marjeto Rožič pa so brali knjigo Gorana Vojnovića Sinica in taščica, ki jo je prav tako predlagal AI Slovenije. Spoznali so različne vrste ptic in njihovo življenje ter vpliv človeka na naravo. Tudi pticam je lepše, če si med seboj pomagajo.

Ob branju in druženju smo preživeli prijetne trenutke, hvala AI Slovenije za podarjeno knjigo in njihov prispevek k lepšemu svetu za vse.

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se, Knjižnica, Knjižnične novice, Nerazvrščeno, Noč knjige. Zaznamek za trajno povezavo.