POLICIST LEON NA OBISKU NA POSEBNEM PROGRAMU

Na posebnem programu nas je v sredo, 15. 2. 2023, obiskal policist Leon. V njegovem imenu nas je obiskal policist Aleš Piberčnik.

Obnovili smo naše znanje o pogumu in sicer, kaj pomeni biti pogumen, kdaj smo lahko pogumni in tudi o tem, kdaj in kako nam pogum pomaga pri tem, da ravnamo pravilno in odgovorno. Policist nam je pogum predstavil z različnimi praktičnimi primeri.

Kasneje smo pogovor navezali na srečanja z neznanci. Naučili smo se, da gremo lahko samo z ljudmi, ki jih poznamo ali nam to dovolijo starši, da lahko gremo z njimi. Ničesar ne jemljemo od ljudi, ki jih ne poznamo. Če na poti v šolo opazimo karkoli nenavadnega, moramo takoj obvestiti starše, učitelje, policiste.

Ugotovili smo tudi to, če se kdo do tebe vede nasilno, te udari, od tebe zahteva denar ali ti grozi, to takoj povej, najbolje staršem ali učiteljici, ki ti bodo pomagali. Nobeno nasilje ni dopustno in ga ne smemo dovoljevati, zato policisti pomagajo žrtvam in dosledno ukrepajo zoper nasilneže in tiste, ki izvajajo vandalizem, tiste, ki uničujejo stvari, ki niso njihove, za zabavo.

Bili smo navdušeni in čas je prehitro minil. Vzdušje je bilo toplo in kmalu smo se morali posloviti.  Dogovorili smo se za naše naslednje srečanje.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše, prof.def.

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.