GIMNAZIJCI PRI NAS

V petek, 11. 11., so nas obiskali dijaki 2. letnika Gimnazije Novo mesto, ki so vključeni v izbirni predmet interdisciplinarnega sklopa nevroznanost.

Predmet povezuje znanja s področja biologije, psihologije in športa. Raziskuje teoretične vsebine o delovanju možganov in možganskih aktivnostih, duševno zdravje ter seznanja s tehnikami sproščanja.

Da bi dijaki teoretične vsebine nadgradili s praktičnimi spoznanji, smo jim na naši šoli pripravili tri praktične delavnice. V uvodnem delu smo dijakom predstavili našo šolo, skozi katero so se tudi sprehodili. V nadaljevanju so spoznali nekatere naše učence tako na posebnem kot tudi na prilagojenem programu ter izvedeli več o našem strokovnem delu z njimi. Predstavili smo jim delo s komunikatorjem in specializiranim pripomočkom Play Attention ter delo v multisenzorni sobi šole.

Dijaki so tako videli našo šolo tudi od znotraj ter spoznali, da v njej niso le mize in stoli, ampak tudi sodobni pripomočki, ki jih uporabljajo strokovni delavci šole ali učenci v času svojega izobraževanja pri nas.

Prispevek na spletni strani Gimnazije Novo mesto:
https://www.gimnm.org/pri-its-u-nevroznanost-obiskali-osnovno-solo-dragotina-ketteja/

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.