PRAVLJICE V LAHKEM BRANJU

V soboto, 8. oktobra, je na OŠ Grm potekala predstavitev zbirke slovenskih ljudskih pravljic v lahkem branju. Zbirka je nastala v okviru projekta, ki ga izvaja Zavod Risa, in je sofinanciran s strani Ministrstva za kulturo. Pravljice so preoblikovale strokovne delavke Centra za usposabljanje Elvira Vatovec iz Strunjana, preizkusile so jih tudi na testni skupini bralcev.
Vsebina in zapis sedmih slovenskih ljudskih pravljic je prilagojen tako, da je razumljiv osebam z motnjami v duševnem razvoju, s slabovidnostjo, z disleksijo, gluhim in naglušnim, priseljencem in nasploh vsem bralcem in bralkam, ki imajo težave z branjem. Bogate ilustracije so v dodatno pomoč pri razumevanju vsebine. Pravljice in zvočni posnetki pravljic bodo objavljeni na spletni strani Rise, do katerih se dostopa preko QR kode, natisnjene v zbirki. V sodelovanju z Zvezo gluhih in naglušnih Slovenije pa so posneli pravljice tudi v znakovnem jeziku. Posnetki bodo v aplikaciji Slovar slovenskega znakovnega jezika.

Na spletni strani Zavoda Risa si lahko ogledate še druga gradiva v lahkem branju. http://www.risa.si/Domov/Knji%C5%BEnica

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Knjižnica, Knjižnične novice. Zaznamek za trajno povezavo.