EVROPSKI ŠOLSKI ŠPORTNI DAN

Evropski teden športa se je zaključil v petek, 30. 9. 2022.  V tem tednu smo še bolj kot ponavadi spodbujali učence h gibanju in raziskovanju športnih aktivnosti.

Na ravni cele šole smo sodelovali v  mednarodnem projektu, ki se imenuje Evropski šolski športni dan. Obeležili smo ga tako, da so učenci 6./7. in 8.a razreda, skupaj z njihovimi učitelji znotraj projektnega tedna, pripravili pester in razgiban poligon v telovadnici, na katerega so bili povabljeni vsi oddelki šole. Učenci so v poligonu neizmerno uživali in doživeli nove gibalne izkušnje. Z gibanjem smo nadaljevali na prostem. Nekateri so odšli na pohod, spet drugi so igrali nogomet, se lovili ali se prosto igrali na šolskih igralih. Bolj kot vsebini športnih iger je bil dan posvečen predvsem sproščenemu gibanju, zabavi in doživljanju športa kot nekaj prijetnega, vsakdanjega.

Učenci so v tem tedna spoznali, zakaj je vadba pomembna, kako vpliva na telo, kakšne pozitivne učinke ima na naš organizem in kaj se lahko zgodi, če smo premalo gibalno aktivni.

Kljub temu, da je teden športa za nami, mi ostajamo športno aktivni še naprej!

 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2022 - 2023, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.