SREČANJE S STARŠI

Danes, 10. 5. 2022, smo imeli v okviru Programa dodatnega usposabljanja srečanje s starši vključenih učencev. Ob tej priliki smo pripravili še zaključek našega projektnega tedna, ki smo ga sicer imeli že v aprilu, a ga zaradi bolezni več sodelujočih takrat nismo mogli izvesti.
Z zaključkom tega šolskega leta se izteka tudi naš projekt Program dodatnega usposabljanja. Zato smo pripravili predstavitev, s katero smo staršem s pomočjo fotografij pokazali naše delo in uspehe, ki smo jih dosegli v zadnjih petih letih, kolikor je trajal projekt. Ponosni smo na svoje dosežke na obeh modulih, ki smo ju izvajali. V modulu Pomoč pri samooskrbi s sadjem in zelenjavo ter gospodinjska opravila smo opravljali različna gospodinjska opravila na šoli: likali smo serviete, brisali šolske klopi, sortirali embalažo, šivali blazine, okrasne vrečke in igračke, pekli piškote, kisali zelje, konzervirali pridelano zelenjavo… Lotevali smo se tudi kmetijskih opravil: obdelovali smo šolski vrt, grabili suho listje, pospravljali obrezane veje, pobrali smo krompir in pripravili krompirjado. Še posebej veliko delovnih izkušenj smo si nabrali v modulu Sodelovanje v obrtnih storitvah. Preizkusili smo se pri delu v različnih ustanovah v okolici šole: v Gostišču Na trgu, Domu starejših občanov, Restavraciji Prepih, mizarski delavnici in družinskem varstvu predšolskih otrok. S takšnim delom bi radi nadaljevali tudi v prihodnje.
Med predstavitvijo našega dela so nas razveseljevali glasbeno pevski vložki naših učencev, ki so sodelovali na projektnem tednu. Ogledali pa smo si tudi risanko Osminke potepinke. Glasbeno pevske točke in risanka so rezultat projektnega tedna in so nastali pod mentorstvom naše učiteljice Darinke Pirc.
Naše druženje smo zaključili s prijetnim klepetom ob kavici in piškotih.

NALOŽBO SOFINANCIRATA REPUBLIKA SLOVENIJA IN EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA.

(Skupno 170 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se, Projekt PDU, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.