PROJEKTNI TEDEN 6.B: ZDRAVI ZMOREMO VSE – 2. DAN

Tako. Za nami je 2. dan našega projektnega tedna.

Že navsezgodaj nas je obiskala naša učiteljica Jasna in radovedno spraševala, kako smo preživeli noč. Naša 1. noč je minila mirno, vendar smo se zbudili vseeno malo utrujeno. Še bi spali.

Po jutranjem umivanju smo odšli na zajtrk v naš razred in se nato pripravili na pouk. Dopoldanski pouk do kosila je minil brez posebnosti. Nato je sledil počitek do 14.30 ure.

Zbrali smo se v razredu, kjer nam je učitelj predstavil potek današnjega popoldneva. Juhuhu! Danes pridejo k nam gasilci iz PGD Šmihel. Vsi smo bili zelo nestrpni, ker nismo vedeli, kaj naj pričakujemo od njih. Učitelj nam je razložil, kdo so prostovoljni in poklicni gasilci, kaj so njihove naloge in kakšno je njihovo poslanstvo. Z zanimanjem smo spremljali predstavitev. Sledila je popoldanska malica in odhod na krajši sprehod do gozda.

Ura je 16.00. Pripeljeta se dve rdeče – beli vozili. Vau! Super! To sta bili vozili naših obiskovalcev – gasilcev. Pred nami so se pojavile tri osebe v gasilskih oblačilih, gasilci Matjaž, Gašper in Žiga. Sledile so predstavitve gasilcev še z njihove strani. Dobili smo tudi nekaj vprašanj, na katera smo seveda znali odgovoriti. Saj smo že prej izvedeli nekaj o gasilcih, hi hi.

Pokazali so nam, kakšno opremo morajo imeti gasilci in kakšna oprema se nahaja v vozilih za gašenje in reševanje. Na koncu pa smo se še sami preizkusili v gasilskih spretnostih. Čim hitreje smo v treh skupinah morali opraviti določeno vajo. Na presenečenje učiteljev in gasilcev nam je šlo odlično!

Tako smo preživeli še en čudovit dan. Sledili so še analiza dneva, večerja, umivanje, obvezna risanka in prepotrebno počivanje.

Vsi naši, želimo vam lepe sanje in mirno noč. Pa se jutri spet slišimo!

 

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.