DRŽAVNO LIKOVNO SREČANJE OSNOVNIH ŠOL S PRILAGOJENIM PROGRAMOM 

V mesecu aprilu smo na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto organizirali državno likovno srečanje šol s prilagojenim programom. Tokrat je zaradi upoštevanja ukrepov srečanje potekalo na daljavo, kar pa nas pri likovnem ustvarjanju ni oviralo, saj se je državnega likovnega srečanja udeležilo kar  27 slovenskih šol s prilagojenim programom, ki jih je zastopalo 133 učencev s posebnimi potrebami.

Temo letošnjega likovnega srečanja “Daleč od ponorelega sveta” smo mladim likovnikom približali z istoimensko skladbo novomeške skupine Drevored, katere namen je, da nas v teh burnih, nič kaj preveč rožnatih časih, odpelje daleč stran – na kraj, kjer se lahko sprostimo, ponovno najdemo stik s samim seboj, z naravo in z drugimi živimi bitji. Hkrati pa nas spomni, da je potrebno ceniti vsako malenkost, ki nam jo življenje prinaša, in biti srečen.

Zaradi dela na daljavo so udeleženci državnega likovnega srečanja ustvarjali na matičnih šolah pod budnim očesom njihovih mentorjev. Delo so opravili več kot odlično, saj je imela osemčlanska strokovna komisija OŠ Dragotina Ketteja s častno gostjo gospo Ireno Zupančič, delovno terapevtko in terapevtko z gongi,  pri izbiri treh najboljših likovnih del veliko dela. Kljub temu nam je uspelo določiti zmagovalca 13. državnega likovnega srečanja, vsem udeležencem pa smo podelili bronasta priznanja, saj jim je z njihovimi čarobnimi likovnimi deli vse nas uspelo popeljati daleč stran od ponorelega sveta.

Vsem likovnim ustvarjalcem in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za udeležbo in želimo še veliko lepih, čarobnih in ustvarjalnih dni.

Vas, dragi obiskovalci spletne strani pa vabimo, da si vzamete čas in si likovna dela naših umetnikov ogledate v galeriji spodaj:

                                      Zapisali organizatorici srečanja: Ksenija Pejanovič in Gabriela Maček

Članek o dogodku v Dolenjskem listu pa si preberite tukaj.

 

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.